Menu

Hoe Tomorrowland, XTC en een Fles Champagne van €5000 mijn leven veranderde…

     IMG_8276

IMG_8114-2

10531397_10152373787409177_7198693746969234020_o-1024x666

Hoe Tomorrowland, XTC en een Fles Champagne van €5000 mijn leven veranderde…

27 juli 2015

Nu 1 jaar geleden op zondagnacht gebeurde er iets bijzonders…

Ik neem jullie mee naar een van de bekendste en grootste electronic dance festivals van dit moment. Tomorrowland, een festival waar mensen vanuit de hele wereld naar toe komen om 3 dagen lang te feesten en te genieten van de beste DJ’s uit de wereld met de meest indrukwekkendste licht- en vuurwerkshows. Ik was daar vrijwillig aan het werk voor Plug&Go, een bedrijf wat batterijen verhuurt op festivals om je telefoon mee op te laden. Ik werkte ongeveer 6 uur per dag en de overige tijd kon ik van dit indrukwekkende festival genieten.

 Het is eigenlijk niet te beschrijven hoe groots en indrukwekkend dit festival is. Er komen mensen met 200 verschillende nationaliteiten om samen voor 3 dagen in een andere wereld te zijn. Aan ieder detail is gedacht in dit “fantasie” land en je waant je die 3 dagen echt in een totaal andere wereld met blijheid, vrijheid en liefde. Maar terug naar de desbetreffende zondagavond waarbij mijn leven veranderde…

 Ik was hier zonder vrienden naar toe gekomen. Daardoor was ik, als ik niet hoefde te werken, vrij om te gaan en staan waar ik wilde. Op zondagavond kwam ik een oude vriend tegen die daar met een grote groep vrienden was. We stonden op de heuvel en hadden fantastisch uitzicht op het hoofdpodium en op de duizenden mensen die helemaal uit hun dak gingen. Echt bizar, je voelt gewoon de energie van al die mensen als er dan weer een vette plaat gedraaid wordt. Het is net alsof je de hele tijd met kippenvel rondloopt….

Een van die vrienden uit die groep kwam naar mij toe en vroeg: “Jabbo, heb je wel eens XTC geprobeerd...? “Nee zei ik”. “Wil je het niet een keer proberen…” Ik zei: “nee dat hoeft niet het is al indrukwekkend genoeg…” De avond vorderde en ik keek om me heen, het was magisch om met zoveel mensen zo te genieten van de muziek en de sfeer. Op eens dacht ik wat kan mij het schelen… Ik ben op het grootste electronic dance festival van de wereld met de meest indrukwekkende DJ’s, podia, lichtshows en vuurwerk, ik ga het gewoon proberen. Dus ik sprak die vriend aan en ik zei: “geef me maar zo’n pil”. Het voelde als het juiste moment. Misschien was het de drank die me overmoedig maakte maar op een of andere manier moest ik het gewoon doen…

Ik nam de pil en dan is het afwachten… Of anders gezegd, gewoon genieten van alles wat er om je heen gebeurt. Want nuchter, dronken of aan de drugs, het podium en de show zijn ongelofelijk. Het is niet te beschrijven wat het met je doet, als je met zo’n mensenmassa staat te genieten van de muziek. Maar na een tijdje had ik wel het idee dat ik wat voelde. Alles werd veel intenser en nog indrukwekkender. Daarnaast kreeg ik ook het gevoel de hele wereld aan te kunnen… En toen kreeg een van die jongens het briljante idee om ergens bovenop te klimmen zodat hij mooie foto’s kon maken… Aangezien ik toch het gevoel had de hele wereld aan te kunnen gingen we op pad… We hadden een soort hoogwerker gezien en daar wilden we wel opklimmen om een aantal hele mooie foto’s te schieten. Daar gingen we… Ik met mijn medewerkerspas op zak ons overal naar binnen gebluft. En daar stonden we aan de voet van de hoogwerker backstage van het festival. Maar wat bleek, die hoogwerker was van een buurman van Tomorrowland en stond niet op het terrein. Dus besloten we maar op een agregaat te klimmen… wat bijna net zo’n mooi uitzicht had. We waren er nog niet bovenop of de security zag ons en verzocht ons vriendelijk naar beneden te komen. Enigszins teleurgesteld liepen we weer terug richting de ingang van het festivalterrein en kwamen we langs een grote VIP tent. Het begon te kriebelen en we besloten via de achteringang naar binnen te sneaken… We lachten beiden vriendelijk naar de barman en stonden opeens midden in een zeer exclusieve feesttent. We keken elkaar aan en dachten holy moly, kan het nog gekker?! Je moet je voorstellen dat je vanuit die VIP tent over het hele terrein kunt kijken. Onvoorstelbaar, wat een uitzicht en wat was dit vet om te zien… Allemaal mensen die in hetzelfde ritme aan het dansen zijn en met hun handen door de lucht gaan. Echt BIZAR vet!!! Ik bestelde twee biertjes en met een continu gevoel van kippenvel stond ik met mijn mond open te kijken. WAUW, WAUW en nog eens WAUW! Mijn vriend begon ondertussen druk foto’s te maken en ik ging maar eens lekker dansen daar tussen al die puissant rijke mensen. En dat was te zien want, ik zag meer flessen champagne dan mensen en niet zomaar flessen. Flessen waar je met een heel voetbalelftal dronken van kunt worden… Tijdens het dansen raakte ik aan de praat met een Aziaat die hier samen met zijn vrienden naar toe was gevlogen om eens goed uit zijn dak te gaan. Nou dat heb ik geweten… Nadat we wat gek hadden staan dansen pakte hij zijn fles champagne erbij van €5000 en goot alles over me heen… ONGELOOFELIJK! Daarna kwam de wodkafles van 5 liter erbij en daar stond ik met mijn shirt vol champagne en een glas wodka in mijn andere hand. Wat een ervaring: op het grootste electronic dance festival in de VIP met champoppel over mijn shirt en gratis wodka te slurpen en een XTC pil in mijn hoofd… WTF dacht ik… kan het nog gekker?!

Na een uur besloten we dat het genoeg was en namen we afscheid van onze nieuwe vriend. In een totale roes van wat ons net overkomen was, ging het feest verder en keken we naar een ongekend gave afsluitende show.

 De volgende ochtend werd ik wakker en besloot ik braaf te gaan mediteren, aangezien ik daar een aantal weken eerder mee was begonnen. Ik zette mijn wekker en zou een kwartier gaan concerteren op mijn ademhaling, maar er gebeurde iets heel bijzonders…..

Het was als of er een film van mij afgespeeld werd en mijn hele leven kwam aan mij voorbij… mijn ijshockeycarrière in Zwitserland, mijn eerste doelpunt, mijn eerste vriendinnetje, het halen van mijn vmbo diploma, de mooie momenten met mijn beste vriend; mijn broertje, het Holland Heineken House in London en Sochi, het afronden van mijn HBO opleiding, de avond hiervoor in de VIP tent op Tomorrowland en ga zo maar door…. Het was een ongekend mooie reis. Ik vroeg me wel af hoe, kan ik al deze ervaringen nog overtreffen… Het kon eigenlijk niet meer gekker. Tot ik op een bepaald moment een totale vorm van leegte voelde… Ik voelde helemaal niks meer en alles was leeg. Toen besefte ik voor het eerst in mijn leven, dat je gelukkig en fijnvoelen niks te maken heeft met wat je extern meemaakt of mee hebt gemaakt. Ook al drink je de duurste champagne, sta je in de mooiste VIP tent, het maakt allemaal helemaal niks uit. Je creëert uiteindelijk dat gevoel van geluk en tevredenheid vanuit jezelf. Ik besefte en voelde op dat moment: ik ben dus zelf intern verantwoordelijk voor mijn eigen geluk en daar kan geen fles champagne tegenop… Ik had hier al veel over gelezen en gehoord want een aantal grote filosofen zoals Socrates, Seneca en Boethius schreven hierover net zoals een van mijn helden Victor Frankle, de Joodse psycholoog die een concentratie kamp heeft overleefd. Hij zegt dat jij altijd verantwoordelijk bent voor je eigen gevoel en gedachtes, wat er ook buiten je om gebeurt... Deze ochtend begreep ik niet alleen wat er in de boeken stond, maar nog veel belangrijker ik voelde dat geluk en liefde in jezelf ontstaat en onafhankelijk is van wat je aan de buitenkant mee maakt. Dit was een bijzondere levensles waar ik nog steeds met veel dankbaarheid op terugkijk.

Boedha: “Niets is ellendig tenzij je denkt dat het zo is, aan de andere kant brengt niets geluk tenzij je er tevreden mee bent”

Ik ben benieuwd wat je van deze blog vindt! Je kunt hieronder een reactie kwijt of stuur me een berichtje!

Jabbo Smulders 

 

, , , ,

6 Responses to Hoe Tomorrowland, XTC en een Fles Champagne van €5000 mijn leven veranderde…

 1. Jelle 27/07/2015 at 15:49 #

  Haha wat een geweldige avond was dat!

 2. David 27/07/2015 at 19:20 #

  Een gelukkig mens is een tevreden mens

 3. Tjalling Dijkstra 27/07/2015 at 20:46 #

  Mooi Jabbo! Je eerste Bhanga ervaring!

  Be happy!

  Groetjes,

  Tjalling

  Ps: je puck prijkt hier mooi op de kast hoor!

 4. Tom 27/07/2015 at 20:57 #

  Ben je die avond ook nog tegen gekomen wat was het gaaf he!!

 5. Fiets 28/07/2015 at 01:34 #

  Heey, ik wil geen pretbederver zijn, maar dat gevoel van geluk op de zondagavond kwam puur door de xtc, je serotonine word in een teug opgemaakt, wat je gevoel van leegte dus ook verklaart, je lichaam moet hier 3 maanden over doen om het weer op peil te brengen 😉
  Verder wel tof dat je een gave avond hebt gehad! En doe de mensen van Pluggo de groeten!

 6. Daan 15/08/2015 at 10:11 #

  Jabbo, wat heb jij een mooie avond meegemaakt zeg!
  Ik sluit me daarnaast wel aan bij Fiets.
  Door de MDMA is er bizar veel serotonine vrijgekomen in de synaptische spleet. Dit veroorzaakt het intens gelukkige gevoel, en tsja, daar kan champagne inderdaad nooit tegenop. Houdt goed rust om deze voorraad weer natuurlijk op te bouwen. Onthoud de eerste ervaring, deze blijft toch altijd wel de mooiste. Voordeel van MDMA is dat je alle herinneringen behoud, dit in tegenstelling tot alcohol.
  Bedankt voor je blog, het was zeer vermakelijk om je ervaringen te mogen lezen!

Geef een reactie