Menu

Doe jij echt wat je wil…..

Doe jij wat je echt wilt

Doe jij echt wat je wilt...

28 april 2015

Ik heb het geluk dat ik afgelopen maanden een aantal mooie workshops heb mogen geven aan jonge enthousiaste mensen over uiteenlopende onderwerpen. In de essentie kwamen de workshops allemaal neer op het feit dat je mag gaan doen waar je gelukkig van wordt en dat je je hart laat spreken. Het is eigenlijk een diep verlangen van binnen dat je zegt waar je naar toe wil. Alleen zijn we dat in veel gevallen verleerd en durven we er niet meer naar te luisteren. We zijn te veel beïnvloed door het schoolsysteem, familie, vrienden en de maatschappij. Iedereen vindt en moet van alles van je maar wat wil je nou echt zelf ?

Toen ik afstudeerde bij IKEA Nederland zat ik aan tafel met mijn begeleider en ze vertelde me, dat ze graag met me verder wilde bij IKEA. “Jabbo, zeg maar welke richting je op wil binnen ons bedrijf en dan gaan we dat voor je creëren”. Maar dat was nou mijn grote probleem, ik wist niet wat ik wilde. Toen ik dit aanbod aan mijn omgeving vertelde, hoorde ik toch vaak dat dit de ultieme kans was voor mijn carrière en dat ik mezelf in mijn handjes mocht knijpen met een baan in deze tijd…. Maar mijn gevoel en intuïtie zeiden mij, dat dit niet mijn stap was, hoe geweldig dit aanbod ook was. Ik kreeg het gevoel dat ik een andere weg moest gaan bewandelen. Ik koos ervoor om ondernemer te worden met alle onzekerheid en onduidelijkheid die daarbij hoorde. Mijn idee was, als ik voor mezelf begin, moet ik iedere dag opnieuw kiezen waar ik voor wil gaan en dan kom ik er vanzelf achter wat ik ECHT wil gaan doen. Dit is absoluut geen makkelijke weg, maar zonder tegenstand kom je ook nergens. Ik geloof wel dat het mijn weg is en dat is iets dat ik steeds beter begin te begrijpen. Ik zie het leven dus steeds vaker als een zeilboot waarin je meevaart met de wind of de stroming…. Soms pas je je koers aan, maar hoe beter je luistert naar de wind hoe makkelijker het wordt. De wind is in mijn optiek je intuïtie. Iets wat we allemaal in ons dragen maar waar we vaak naar vergeten te luisteren. Het betekent namelijk dat je kiest voor jezelf en dat je kiest om het maximale uit jezelf te halen. Daar komt ook een hoop angst bij kijken, aangezien we niet meer gewend zijn alleen naar onszelf te luisteren. Ik kom er steeds meer achter, dat ik heel vaak precies weet wat goed is om te gaan doen. Maar om een of andere reden blijft het lastig om daar dan voor te gaan. Ik ben ook regelmatig nog bang om te gaan doen wat ik eigenlijk wil gaan doen. Maar ik weet wel dat ik de juiste kant op vaar en ik heb er alle vertrouwen in dat de zeilboot mij de juiste kant op brengt.

Durf jij aan boord te stappen van je eigen zeilboot?!

“There is only one thing that makes a dream impossible to achieve: the fear of failure.”

― Paulo Coelho

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie